Antwerpen: Vogels trekt zich terug als lijsttrekker Groen!

Mieke Vogels zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toch geen lijsttrekker zijn voor Groen!. Zij trekt zich om gezondheidsredenen terug.

Belga

Het Antwerps partijbestuur besliste zondagmorgen op een spoedvergadering om Freya Piryns als nummer 1 uit te spelen. Vogels gaat de lijst duwen, staat in een mededeling te lezen. Volgens een mededeling van Groen! sukkelt Vogels al een tijdje met de gezondheid. Ze lijdt aan een erfelijke aandoening en moet binnenkort voor een tweede keer onder het mes. Nadien zal ze een ruime tijd buiten strijd zijn. Daarom besliste de groene politica om een "minder actieve rol" te spelen tijdens de campagne. Ze deelde die beslissing zondagmorgen mee aan het partijbestuur. Politiek afscheid neemt Vogels blijkbaar nog niet. "Het is nog steeds haar ambitie om een actieve rol te blijven spelen in de Antwerpse politiek", luidt het in de mededeling.

Het partijbestuur schuift huidig gemeenteraadslid Freya Piryns naar voren als nieuwe lijsttrekker. Die keuze moeten de militanten op 1 april nog goedkeuren op een algemeen ledencongres.