Michael Jackson betaalt personeel en vermijdt rechtszaak

De Amerikaanse superster Michael Jackson is aan een rechtszaak ontsnapt door net op tijd zijn personeel op de ranch Neverland te beginnen betalen, zo heeft de Arbeidscontroledienst van Californië donderdag gemeld.

Belga

Vele van de 69 personeelsleden waren al sinds december niet meer betaald. De Arbeidscontroledienst van de "Sunshine State" had Wacko Jacko (47) vorige week een brief gestuurd om hem aan te manen minstens 306.000 dollar aan achterstallige lonen te betalen, voor 14 maart. Die termijn werd nog met een dag verlengd. Jackson kreeg vanwege zijn verzuim ook een boete van meer dan 100.000 dollar. Financiële vertegenwoordigers van de zanger/danser zijn voor het verlopen van de termijn begonnen met het uitbetalen van de werknemers. Directeur Robert Jones zei daarop dat er geen reden is om Michael Jackson te vervolgen. Het precieze bedrag dat de zelfverklaarde "King of Pop" moet uitbetalen, wordt volgende week bekendgemaakt.

Anderzijds kondigden de autoriteiten vorige week een "stop werken" op het 1.100 ha groot landgoed Neverland af, wat betekent dat de personeelsleden pas weer aan de slag mogen indien hun verzekering weer in orde is. In verband met het reeds in januari verlopen van hun polis kreeg Jackson, die sinds zijn vrijspraak in juni van kindermisbruik overwegend in Bahrein vertoeft, nog een boete van 69.000 dollar. Hij kreeg een maand tijd om daartegen in beroep te gaan.

Ook aan die verzekering wordt nu volgens de autoriteiten gewerkt. Regelmatig duiken er berichten op dat de superster zware financiële problemen kent.