Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk bouwt nieuwe afdeling radiotherapie

Het ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk is gestart met de bouwwerken voor de nieuwe afdeling radiotherapie. De werken maken deel uit van een masterplan van het ZOL dat tot 2012 loopt. In het nieuwe gebouw zullen de dagkliniek Geneeskunde, de raadplegingen Oncologie en twee nieuwe bestralingstoestellen van het Limburgs Oncologisch centrum ondergebracht worden, laat de directie donderdag weten.

Belga

Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe afdeling radiotherapie in het voorjaar van 2007 de deuren. Dan beschikt het Limburg Oncologisch Centrum, een samenwerkingsverband op het vlak van kankerbehandeling tussen het ZOL, het Christelijk Algemeen Ziekenhuis Midden-Limburg en het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt, over vijf bestralingstoestellen. Drie daarvan bevinden zich in het Virga Jesseziekenhuis.

In de zomer van dit jaar gaat het ZOL eveneens van start met de werken voor de bouw van een parkeergebouw voor 1.600 wagens. Dat moet een oplossing bieden voor het huidige gebrek aan parkeerplaatsen aan het ziekenhuis.

Om in iedere fase van de werken een vlotte verkeersstroom te verzekeren, zal er in samenwerking met de verkeerstechnische dienst van de stad Genk en de dienst Bruggen en Wegen van het ministerie van de Vlaamse gemeenschap een circulatieplan uitgewerkt worden, zo laat het ZOL nog weten.