Duo uit Sint-Truiden krijgt 1 jaar voor diefstallen en drugsdelicten

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag de aangehouden Joery C. (23) uit Sint-Truiden en Dimitri K. (20), tevens uit Sint-Truiden, veroordeeld tot elk een effectieve celstraf van 1 jaar en een geldboete van 5.500 euro voor diefstallen en drugsdelicten.

Belga

De feiten speelden zich af in Hasselt en Sint-Truiden tussen januari en november 2005. Joery C. pleegde met een 19-jarige Truienaar een inbraak in Hasselt in de gebouwen van Regionaal Landschap Haspengouw. Ze gingen met een dienstwagen en computermateriaal aan de haal. In een winkel stal het tweetal ook twee tijdschriften en bij een achtervolging door de politie smeten ze een zakje speed uit hun auto. De 19-jarige werd ook betrapt op het bezit en de invoer van cocaïne en cannabis. Hij kreeg 10 maanden cel en 5.500 euro boete.

Joery C. jatte ook nog een lichte vrachtwagen en een quad. Hij en Dimitri K. pleegden een winkeldiefstal. Ze verwijderden de magneetbeveiliging van twee jeansbroeken, drie T-shirts en een damestopje en stopten de kledingstukken onder hun eigen kleren. Bij een zoekactie in hun cel vond de politie in hun sokken ook een gestolen ring en damesuurwerk en een zakje speed.

Voor de inbraak bij Regionaal Landschap Haspengouw kregen drie burgerlijke partijen bijna 4.900 euro schadevergoeding toegewezen. Alle beklaagden waren bekenden van het gerecht.