Speeddealer uit Neerpelt veroordeeld tot 1,5 jaar cel

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 38-jarige man uit Neerpelt veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1,5 jaar en een geldboete van 5.500 euro voor het dealen van speed.

Belga

Hij dealde speed in Neerpelt tussen februari en 9 december 2005. In die periode woonde ook een 17-jarig meisje bij hem in. De aanwezigheid van de minderjarige betekent een verzwarende omstandigheid. Volgens de strafrechter waren de feiten bewezen door observaties, telefoononderzoek, een huiszoeking en allerlei getuigenverklaringen. De man zit momenteel opgesloten in de gevangenis.

Bij de huiszoeking in december 2005 vond de recherche van de lokale politie HANO 41 gram speed. In het onderzoek kwam de man naar voren als de spilfiguur in een lokaal drugdealernetwerk. Het 17-jarig meisje was volledig op de hoogte van de drughandel van de man en was geregeld aanwezig tijdens zijn praktijken. De rechter heeft een vermogensvoordeel van 2.850 euro, dat zijn handel hem had opgebracht, verbeurd verklaard.