Sociale rust keert terug bij Remmery

"De vakbonden ACV, ABVV, ACLVB en Remmery NV hebben de sociale situatie bij Remmery grondig geëvalueerd en positief benaderd", zo deelde Rita Remmery van het delicatessenbedrijf Remmery in Ledegem donderdagavond aan Belga mee. Volgens de woordvoerster zijn de twee sociale conflicten binnen de onderneming opgelost.

Belga

Vooreerst aanvaardt het bedrijf de oprichting van een syndicale delegatie. Ze voegt er evenwel aan toe dat "gezien de specifieke situatie in de onderneming" de vakbonden beslisten om het komend jaar geen syndicale delegatie aan te stellen. Daarnaast werd een passende oplossing uitgewerkt voor de ontslagen werknemers die ondertussen nog geen ander werk hebben.

Nog volgens Remmery engageerden de vakbonden zich om geen verdere commentaar te geven in het belang van de werknemers. Het "gemeenschappelijke perscommuniqué" kwam evenwel vanuit het bedrijf en werd door Remmery ondertekend.

Het delicatessenbedrijf kwam in 2004 en 2005 veelvuldig in de media omdat de zaakvoerder en een van zijn gesluierde werkneemsters werden bedreigd. De vakbonden benadrukten eerder al dat ze nog altijd respect tonen voor de houding die Rik Vannieuwenhuyse toen heeft aangenomen.

Aangeboden door onze partners