Carglass lanceert gratis ruitengraveeractie tegen autodiefstal

Carglass, bekend om de herstelling en vervanging van autoruiten, organiseert eind maart een grootschalige gratis graveeractie in de strijd tegen autodiefstallen. Dat werd donderdagvoormiddag gezegd op een persconferentie in Roeselare. Een week lang mogen automobilisten zich overdag aanbieden in de Stedelijke Expohallen van Roeselare.

Belga

"We graveren een antidiefstalcode in alle ruiten van de wagens die langskomen", zegt Jean- Pierre Filipinni van Carglass. "Dat ontmoedigt dieven die je wagen willen stelen omdat ze sowieso alle ruiten moeten vervangen voor ze het voertuig weer in het verkeer kunnen brengen", aldus Filipinni.

"Normaal betaal je voor een antidiefstalgravering een kleine tien euro, maar nu is het gratis. We geven ook een korting op de herstelling van ruiten met een ster. De klant betaalt 20 euro in de plaats van 66,50 euro. Vorig jaar hielden we in Roeselare een soortgelijke actie maar dan op veel kleinere schaal. In twee dagen tijd kwamen toen bijna 800 bestuurders langs om gratis hun autoruiten te laten graveren. Veel mensen bleven echter op hun honger zitten en daarom herhalen we de actie, maar dan wel uitgebreider", legt Filipinni uit.

Het ruitengraveerproject verloopt in samenwerking met de politiezone RIHO en wordt afgesloten met een verkeershappening op zaterdag 1 april. Op de Roeselaarse Grote Markt zijn er die dag demonstraties door de hulpdiensten, maar ook door de Federatie van Blinden en Slechtzienden en het Dominiek Savio Instituut van Gits. Die laatsten laten de bezoekers aan den lijve kennismaken met de problemen waarmee slechtzienden en rolstoelgebruikers dagelijks geconfronteerd worden in het verkeer.