HRD: Steverlynck neemt ontslag bij diamantkoepel

Youri Steverlynck, directeur marketing en public relations bij de Hoge Raad voor Diamant (HRD), heeft donderdag ontslag genomen. Dat deelt de koepelorganisatie van de Belgische diamantsector mee.

Belga

Steverlynck werkte zes jaar voor de HRD en noemt het tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij vindt het moment daarvoor gekomen nadat de HRD (de eerste fase van) het herstructureringsplan heeft aanvaard. De Hoge Raad voor Diamant kan nu een doorstart nemen, aldus Steverlynck.

De 33-jarige jurist werd in 2000 woordvoerder van de HRD. Sinds begin januari jongstleden maakte hij deel uit van het driekoppig directiecomité dat werd aangesteld om de continuïteit te verzekeren nadat directeur-generaal Peter Meeus ontslag had genomen.

Als directeur marketing en public relations was Steverlynck verantwoordelijk voor de organisatie van de internationale diamantconferenties van de HRD met sprekers als Bill Clinton en Thabo Mbeki. In 2004 werd Steverlynck verantwoordelijk voor de "Public Affairs Unit" van de HRD, met inbegrip van de Diamond Office, Corporate Affairs en de relaties met de overheid.

Aangeboden door onze partners