Fortis wil 25 pct van banen schrappen

Volgens het magazine Trends Tendances, dat donderdag verschijnt, gaat Fortis 25 pct van zijn banen schrappen tegen 2009.

Belga

De bankverzekeraar zou daarover een afvloeiingsplan hebben opgesteld. "Belachelijke" informatie, aldus een woordvoerder van Fortis.

Om de groeidoelstellingen te bereiken "zou de bankgroep een afvloeiing van het personeel voorbereiden", aldus Trends. "Doel: 25 pct van de zowat 55.000 werknemers ontslaan tegen 2009", aldus het economische tijdschrift dat er aan toevoegt dat "sinds vorige zomer het departement human resources meerdere daden heeft gesteld om het plan tot een goed einde te brengen".

In november laatstleden kondigde Fortis aan dat het meerdere diensten zou reorganiseren en 1.200 banen zou schrappen zonder ontslagen, door vrijwillig vertrek of het niet-verlengen van tijdelijke contracten. De bankverzekeraar zou daarnaast een evaluatieprogramma hebben opgesteld voor zijn leidinggevend personeel. Het resultaat daarvan zou een zwarte lijst zijn met al meer 250 namen, aldus Trends nog.

In een reactie aan Belga liet Fortis weten dat de informatie "belachelijk" is. "In 2005 hebben we 700 nieuwe mensen aangeworven", aldus een woordvoerder.