Wedersamenstelling moord Fourniret op Natacha Danais gehouden

De wedersamenstelling van de moord op Natacha Danais is donderdag omstreeks 13 uur geëindigd in het Franse Vendée, zo heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld.

Belga

De wedersamenstelling begon woensdagavond op de parking van een grootwarenhuis in Rezée, waar het meisje ontvoerd werd. Daarna trokken de onderzoekers naar een kazerne van de Franse veiligheidstroepen (CRS) in Saint-Herblain, ten westen van Nantes. Na afloop zei de procureur van Charleville-Mézières, Francis Nachbar, dat Michel Fourniret "goed meegewerkt had" en dat hij "op alle vragen van de onderzoeksrechters geantwoord had".

Donderdagmorgen verplaatste het onderzoek zich naar het strand van Brétignolles-sur-Mer (Vendée), waar eind november 1990 het lichaam van de 13-jarige Natacha Danais drie dagen na haar ontvoering werd teruggevonden. Omstreeks 13 uur werden de veiligheidsmaatregelen die waren aangekondigd omwille van de aanwezigheid van Fourniret en zijn echtgenote Monique Olivier, opgeheven.

De moord op Natacha Danais is een van de zeven moorden die Fourniret in België en Frankrijk gepleegd zou hebben. Deze wedersamenstelling is de tweede in Frankrijk sinds Fourniret op 9 januari van dit jaar uitgeleverd werd. Eerder vond al een wedersamenstelling van de verkrachting en moord op Jeanne-Marie Desramault plaats in de Franse Ardennen.