Voetbalmaffia: huiszoeking bij Laurent Denis afgelopen

De huiszoeking op het kabinet van advocaat Laurent Denis, op de Louizalaan in Brussel, is omstreeks 12.15 uur afgelopen. De speurders namen Denis mee in een van hun wagens. Ze vertrokken naar een onbekende locatie.

Belga

De agenten waren in het gezelschap van onderzoeksrechter Silviana Verstreken, die het gokdossier leidt, en de vertegenwoordiger van de stafhouder van de Brusselse balie. De speurders hadden even voordien een vijftal kartonnen dozen en een laptop ingeladen. Het gaat meer dan waarschijnlijk om documenten en stukken die het gerecht in beslag zal nemen. De huiszoeking in het kantoor van Denis was sinds donderdagochtend 08.00 uur aan de gang en heeft dus ruim vier uur geduurd. Denis is de advocaat van La Louvière en bestuurslid van de club.

Het is intussen duidelijk dat het gerecht, na Lierse, zijn pijlen nu richt op La Louvière. Ook al donderdagochtend voerden speurders van de federale politie huiszoekingen uit bij Filippo Gaone, de voorzitter van de Henegouwse voetbalclub. Gaone werd nadien meegenomen naar Factory Store, één van zijn bedrijven dat ook doorzocht werd. Het gerecht liet ook de woning van spelersmakelaar Pietro Allata doorzoeken. De acties kaderen in het onderzoek naar gesjoemel met voetbalwedstrijden uit de Belgische competitie.

Volgens de RBTF wordt ook ex-La Louvière speler Mario Espartero momenteel verhoord in Brussel.