Duitse omkoopzaak: "STVV-speler gaf Duitsers tip"

Het Duitse gokschandaal dat woensdag aan het licht kwam, heeft ook vertakkingen in België.

Belga

Dat meldt VTM in Het Nieuws. Volgens de commerciële zender verdienden de Duitse gokkers veel geld dankzij een tip van een speler van de Belgische eersteklasser Sint-Truiden.

"Ook in België waren we van alles op de hoogte. Een speler van Sint-Truiden heeft ons een tip doorgegeven. Daarna werd er bij ons ingezet. Bij 1 kantoor is er meer dan 400.000 euro gewonnen", vertelde een anonieme getuige op de Duitse openbare televisiezender ARD.

Bij het nieuwe omkoopschandaal dat vandaag losbarstte in het Duitse voetbal, zou ook een speler van de Duitse nationale ploeg betrokken zijn. Als het nieuws wordt bevestigd, is dit het tweede grote omkoopschandaal in het Duitse voetbal in een tijdsspanne van enkele maanden.

In november 2005 werd ex-scheidsrechter Robert Hoyzer veroordeeld tot 2,5 jaar cel nadat hij had toegegeven verschillende wedstrijden te hebben vervalst in dienst van de Kroatische gokmaffia.

Het nieuwe omkoopschandaal vertoont veel gelijkenissen met de gebeurtenissen die zich momenteel afspelen op en rond de Belgische voetbalvelden in de zaak rond de Chinees Zheyun Ye.