Basketbal NBA: 47 punten van James helpen Cleveland niet

"Het betekent niets om zelf 47 punten te scoren als je desondanks toch verliest", besefte LeBron James nadat hij zondagnacht met Cleveland onderuit ging in Miami (98-92). "We hebben er hard voor gevochten. Als we zo elke wedstrijd aanpakken, dan zullen we nog veel winnen."

Belga

Boosdoeners voor de Cavaliers waren Dwyane Wade (35 ptn) en, in mindere mate, Shaquille O'Neal (18 ptn), Alonzo Mourning (16 ptn) en Antoine Walker (14 ptn). Zij bezorgden de Heat een elfde zege in de laatste twaalf partijen.

"Iedereen moet zijn steentje bijdragen tot de overwinningen", verklaarde invaller Mourning na afloop. "We kijken altijd naar Dwyane en Shaq, maar wanneer ze op ons rekenen, moeten wij er staan."

Dankzij deze overwinning loopt Miami (.661) weer wat uit op Washington (.508), zijn eerste achtervolger in de Southeast Division. De Wizards kwamen zelf niet in actie. Koploper in de Eastern Conference, waartoe de Southeast Division behoort, blijft evenwel Detroit. De Pistons wonnen zondagnacht met 94-78 van Charlotte en laten na 62 wedstrijden een fraai winstpercentage van .806 noteren, het hoogste van alle NBA-teams.