Dewinter betaalt geen belastingen meer bij nieuwe veroordeling partij

"Als het Vlaams Belang straks opnieuw voor racisme wordt veroordeeld, dan overweeg ik geen cent belastingen meer te betalen."

Belga

Dat zegt fractieleider in het Vlaams Parlement, Filip Dewinter in Dag Allemaal. Hij dreigt er ook mee om na een nieuwe veroordeling de Vlaams Belangkiezers en -verkozenen op te roepen hetzelfde te doen. Dewinter herhaalt het partijstandpunt dat het Vlaams Belang een nieuwe veroordeling niet zomaar zal aanvaarden. Zelf overweegt hij dan geen cent belastingen meer te betalen aan de Belgische staat en is hij bereid naar de gevangenis te gaan.

"Ik heb dat ervoor over. Het Vlaams Belang is als mijn kind. Probeert men dat te vermoorden, dan moet ik revolteren". Hij erkent voorts dat een nieuwe veroordeling de partij pijn zal doen omdat ze dan haar overheidsfinanciering verliest. "Natuurlijk hebben we de voorbije jaren een oorlogskas aangelegd en die moet ons alvast twee verkiezingen ver kunnen helpen. Toch zou het verlies van dat geld ons pijn doen. Vanaf dan strijden we immers niet langer met dezelfde wapens als onze concurrenten".