Van Hecke wil moslims in katholiek onderwijs

Vlaams parlementslid Anissa Temsamani (sp.a) noemt het een "belangrijk signaal" dat de Guimardstraat mogelijkheden zoekt om meer andersgelovigen in katholieke scholen voor de klas te laten staan.

Belga

Mieke Van Hecke, de directeur-generaal van het katholiek onderwijs, zoekt naar mogelijkheden om meer andersgelovigen les te laten geven in katholieke scholen. Ze doelt in de eerste plaats op moslims. Ze wil hiermee moslims betere kansen bieden op een baan in het katholiek onderwijs, zo kondigt Van Hecke maandag aan in de VUM-kranten.

Vlaams Belang is niet te spreken over het pleidooi van Mieke Van Hecke. De partij heeft het over een 'weg-met-ons'-mentaliteit van de katholieke onderwijstop en noemt het "ronduit schandalig dat moslims in het katholiek onderwijs een voorkeursbehandeling zouden krijgen". Het pleidooi van Van Hecke is "een onaanvaardbare collaboratie met de moslimzuil en betekent een rampzalige toegeving aan de opmars van de onverdraagzame islam", luidt het maandag in een mededeling.

Aangeboden door onze partners