NEE informeert 140.000 gezinnen telefonisch

De protestbeweging NEE, die in oktober aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen deelneemt, belt alle 140.000 Antwerpse gezinnen met een vaste telefoonlijn op om ze te informeren over de beweging. NEE heeft er intussen een ronde te voet door de hele stad opzitten. Op zes maanden tijd heeft ze zowat 50.000 mensen persoonlijk gesproken.

Belga

NEE, dat in augustus van vorig jaar werd opgericht door een aantal jongeren, is een onpartijdige beweging die de Antwerpse kiezer de mogelijkheid geeft een radicale proteststem uit te brengen. Om zich persoonlijk voor te stellen aan de bevolking staken Jan De Bruyn en Bachir Boumaâza het voorbije half jaar een flyer in 245.000 brievenbussen en belde ze aan 25.000 voordeuren.

Heel veel mensen staan negatief ten opzichte van de politiek, aldus het NEE-duo. De beweging gaat per district alle 140.000 mensen in Antwerpen met een vaste telefoonlijn bellen, plant een boek en een tweede tocht door Antwerpen.

Bij dat laatste is het volgens De Bruyn de bedoeling de mensen te ontmoedigen om voor NEE te stemmen. "De mensen moeten goed weten dat voor NEE stemmen een laatste politieke wanhoopsdaad is. Als ze toch voor NEE stemmen, is het signaal des te krachtiger".