Nihoul krijgt positief advies voor voorwaardelijke vrijlating

Michel Nihoul, die veroordeeld werd tot vijf jaar gevangenisstraf in het kader van het proces-Dutroux, heeft een positief advies gekregen voor voorwaardelijke invrijheidsstelling.

Belga

Dat meldden zijn advocaat en het kabinet van de minister van Justitie maandag. "De commissie voor voorwaardelijke invrijheidsstelling heeft nog geen datum vastgelegd om zijn vraag voor voorwaardelijke invrijheidsstelling te onderzoeken", zo werd gepreciseerd. "Alle adviezen over de vraag tot voorwaardelijke invrijheidsstelling zijn positief", benadrukte Marie-Jeanne Kajiyuka, de advocate van Nihoul.

"De minister van Justitie heeft haar advies gegeven. Ze is voortgegaan op het advies van de procureur des konings en de gevangenisadministratie, die een positief advies formuleerden", liet de woordvoerster van Laurette Onkelinx weten.

Michel Nihoul werd op 22 juni 2004 tot vijf jaar cel veroordeeld door het hof van assisen in Aarlen. Hij werd vrijgesproken van feiten van kinderontvoering, maar schuldig bevonden aan drugshandel, mensenhandel en bendevorming. Hij zat zes maanden in voorhechtenis en zit sinds 27 juli 2004 in de cel.