Drie jaar cel voor roekeloos gedrag op snelweg

De Dendermondse strafrechter heeft maandag Farid Taghi (30) uit Vilvoorde, Moussa Haddae (36) uit Koekelberg en Mohamed Seddouk (22) uit Sint-Jans-Molenbeek tot drie jaar cel veroordeeld. Ibrahim Ouamar (24) uit Sint-Jans-Molenbeek werd veroordeeld tot achttien maanden cel.

Belga

De vier belaagden op de autosnelweg een agent in burger. De feiten dateren van de nacht van 3 juli 2005. Op de E17 in Waasmunster begonnen de vier een andere chauffeur te volgen en eisten van hem dat die zich aan de kant zou zetten. Omdat hij haast klem gereden werd, zag het slachtoffer geen andere weg dan inderdaad te stoppen op de pechstrook.

Eén van de vier beklaagden stapte uit en deed zich voor als agent. Hij eiste dat de chauffeur een boete zou betalen wegens te snel rijden. Daarop maakte het slachtoffer zich bekend als politieman.

Omdat het slachtoffer haast aangevallen werd door zijn belagers, stapte hij vlug weer in zijn wagen en reed er vandoor. De vier beklaagden zetten echter direct de achtervolging in. Tijdens de levensgevaarlijke rit die volgde, probeerden ze hun slachtoffer meermaals van de weg te rijden.

Uiteindelijk slaagde de verkeerspolitie, die opgetrommeld was door het slachtoffer, erin de beklaagden klem te rijden in Erpe-Mere.