Vader probeert drie kinderen te vermoorden in Xhendelesse

Een vijftigjarige man heeft zondagnacht in het Luikse Xhendelesse geprobeerd zijn drie kinderen om het leven te brengen. Hij is opgepakt.

Belga

De man, die depressief en ongelukkig was sinds de breuk met zijn echtgenote, stuurde zondagavond een berichtje naar zijn ex-vrouw met de boodschap dat als hij niets van haar zou vernemen, hij voor middernacht "zou overgaan tot de daad". De vrouw was echter met haar nieuwe vriend, een Egyptenaar, op vakantie in Egypte.

Toen de man rond 5.30 uur nog geen nieuws had van zijn ex-vrouw, stuurde hij een nieuw wanhoopsbericht naar een vriend. Hij wilde eerst zijn kinderen doden en zich vervolgens van het leven beroven. Hij had zijn kinderen 's avonds het slaap- en kalmeermiddel Temesta en chloroform toegediend om hen te doen inslapen.

Kort nadat het bericht naar de vriend verstuurd was, schoot de vader met een vuurwapen in het gezicht van zijn elfjarige dochter. Meteen nadien kwam zijn vriend aan, die hem overmeesterde.

Het meisje is buiten levensgevaar. "Het is een wonder volgens de dokters. Ze is buiten gevaar. De kogel ging door haar hoofd, maar raakte de hersenen niet. Er was meer angst dan schade", aldus substituut Kuty, die belast is met de zaak.

De vijftiger werd opgepakt en de substituut van de procureur des konings vroeg om een arrestatiebevel voor poging tot moord op zijn drie kinderen, "want hij had de intentie om hen alledrie te doden".