Rusland vertrouwt autopsie Milosevic niet

De Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov (foto) heeft maandag gezegd dat Rusland de autopsie op het lichaam van Slobodan Milosevic niet volledig vertrouwt en dat het artsen wil sturen om het lichaam te onderzoeken.

AP Ned

De oud-president van Joegoslavië heeft niet lang voor zijn dood in een brief aan het Russische ministerie van buitenlandse zaken zijn beklag gedaan over de medische behandeling die hij ontving van artsen van het Joegoslaviëtribunaal. Hij noemde deze inadequaat en hij verzocht het ministerie hem te helpen toestemming te verkrijgen voor behandeling in Moskou.

Milosevic werd zaterdag dood aangetroffen in zijn cel in de gevangenis van Scheveningen. Maandag werd zijn lichaam vrijgegeven door het forensisch instituut, waar een acht uur durende lijkschouwing is verricht. Volgens Lavrov staan Russische pathologen op het punt naar Den Haag te vliegen om deel te nemen aan een forensisch onderzoek dat is aangevraagd door de familie van Milosevic, onder wie zijn broer Borislav. T

Aangeboden door onze partners