Wie zag overval op geldtransport in Borgloon?

Politie en parket zijn op zoek naar drie getuigen van de brutale overval maandagochtend op een geldtransport van Brinks Ziegler in Borgloon.

ghouben

Drie gemaskerde daders volgden het waardetransport over de N20 van Hasselt richting Kortessem waar ze aan de verkeerslichten rechts afdraaiden in de richting van Borgloon.

Ze reden met een zwarte VW Golf type III. Enkele kilometers verderop, op de weg tussen Kortessem en Wellen (N76), haalden de daders het geldtransport in en namen ze het voertuig onder vuur. Eén van de daders gooide twee staven met ijzeren pinnen op de weg om de geldwagen tot stoppen te dwingen.

Ondanks de lekke banden en een spervuur van kogels, vluchtte de chauffeur en reed hij naar het politiegebouw in de Opeindestraat in Kortessem. De daders vluchtten na een korte achtervolging in de richting van Borgloon.

Van de daders ontbreekt momenteel elk spoor. De politie is momenteel op zoek naar getuigen die mogelijk bijkomende inlichtingen kunnen geven.Het gaat om:

- de bestuurder van een grijze Ford Focus die maandag rond 8.30 uur achter de gezochte zwarte VW Golf in Kortessem reed.

- de eigenaar van een witte auto die kort over achten op de pechstrook van de N76 in Borgloon richting Kortessem stond. De man stond naast de auto, stak de straat over om even later over de vangrails te springen en weer naar zijn auto te lopen.

- de bestuurder van een witte auto, mogelijk een Ford Mondeo, die tijdens de overval achter het geldtransport reed. Deze chauffeur moest zelfs stoppen toen het geldtransport werd beschoten.

De gezochte getuigen of mensen die inlichtingen kunnen geven over de getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de speurders: via het gratis nummer 0800/91.119 of met een politiepost naar keuze.