Topproducten Genkse bedrijven op C-Mine

In de tweede helft van mei organiseert Genk ‘Vision on creation’, een project om de industriële kracht van de stad aan de wereld te tonen.

ghouben

Hart van het gebeuren wordt C-Mine, de mijngebouwen van Winterslag, waar een tentoonstelling - of beter gezegd een ‘showcase’ - loopt over de producten die de Genkse bedrijven maken. De veertiendaagse kost 600.000 euro, waarvan 220.000 euro Europese subsidies en nog een deel sponsoring.

“Genk is na Antwerpen en Gent de derde industriële regio van Vlaanderen”, begint burgemeester Jef Gabriels. “De Vlaamse regering wil Genk vanaf 2007 uitbouwen als economische en logistieke poort. Wij proberen met ‘Vision on creation’ een antwoord te geven op die Vlaamse uitdaging. Met de showcase willen we een breed publiek, potentiële investeerders en vooral ook de jongeren sensibiliseren. Met enkele seminaries willen we ook werken aan een visie en strategie.” Een ‘taskforce’ zal nadien alle ideeën uitwerken. De veertiendaagse wordt mee georganiseerd door de Vereniging Industriëlen Genk (VIG).

“Wij willen Genk positioneren als dé investeringsplaats in Vlaanderen en Europa”, zegt de enthousiaste voorzitter Piet Weltjens. “Als dynamische en grote industriestad willen wij opnieuw bedrijven naar hier lokken. In onze 300 bedrijven die dagelijks producten maken, schuilt een enorm potentieel aan kennis en ervaring. Die informatie willen we delen met anderen.”

150 Genkse bedrijven gaan van 19 mei tot 4 juni in de mijngebouwen van Winterslag hun topproducten tonen.