Michael Jackson moet Neverland tijdelijk sluiten

De autoriteiten in Californië hebben Michael Jackson boetes van bijna 170.000 dollar opgelegd en het personeel op zijn ranch Neverland bevolen hun werk daar stop te zetten, zo heeft CNN vrijdag gemeld.

Belga

Het bleek dat het personeel sinds december niet meer is betaald en dat de verzekering van de 69 personeelsleden verlopen is.

De Arbeidscontroledienst van de "Golden State" kondigde donderdag een "stop werken" op Neverland af, wat betekent dat de personeelsleden pas weer aan de slag mogen indien hun verzekering weer in orde is. In verband met het reeds in januari verlopen van hun polis kreeg Jackson, die sinds zijn vrijspraak in juni van kindermisbruik overwegend in Bahrein vertoeft, een boete van 69.000 dollar.

Twee dagen eerder had dezelfde dienst Wacko Jacko (47) al een brief gestuurd om hem aan te manen minstens 306.000 dollar aan achterstallige lonen te betalen. Hij kreeg vanwege zijn verzuim ook een boete van meer dan 100.000 dollar.

Indien de achterstallen en de boetes tegen 14 maart niet zijn betaald, gaat de Arbeidscontroledienst naar eigen zeggen gerechtelijke stappen ondernemen.

Geregeld duiken er berichten op dat de superster zware financiële problemen kent.