Bush is "geschokt" na aanhouding voormalige raadgever

De Amerikaanse president George W. Bush heeft zaterdag verklaard dat hij "geschokt" was toen hij vernam dat een voormalige raadgever was gearresteerd.

Belga

Volgens de Washington Post werd Claude Allen, die vorige maand ontslag nam als raadgever van Bush voor de binnenlandse politiek, in januari opgepakt omdat hij twee winkelketens had opgelicht. "Toen ik het verhaal gisterenavond hoorde, was ik geschokt", verklaarde Bush aan de pers in het Witte Huis.

"En mijn eerste reactie was teleurstelling, een diepe teleurstelling, want als het waar is, waren we niet volledig geïnformeerd", zei hij. Claude Allen, die vorige maand ontslag nam als raadgever van Bush voor de binnenlandse politiek, is volgens de Washington Post in januari gearresteerd omdat hij 5.000 dollar had opgelicht van de Amerikaanse distributieketens Target en Hecht.

Hij is sindsdien in vrijheid gesteld en wacht op zijn proces, meldt de krant onder aanhaling van een woordvoerder van de politie. De affaire zou het imago van het Witte Huis heel wat schade kunnen toebrengen. De democratische oppositie zal mogelijk gebruik van maken van de zaak om de "corruptiecultuur" die door de regering Bush in het Witte Huis is binnengebracht, aan te klagen.