Vlaams Belang-Vlott scoort bij jongeren

Er kiezen in Antwerpen beduidend meer jonge kiezers voor het kartel Vlaams Belang-Vlott dan een halfjaar geleden. De tendens blijkt uit de verkiezingsenquête van Gazet van Antwerpen, in samenwerking met VRT Nieuws.

Belga

Uit het socio-demografisch profiel van de kiezers per partij is af te leiden dat jongeren (17 tot 22 jaar) een van de belangrijkste doelgroepen vormen van het kartel Vlaams Belang-Vlott. De vorige peiling, in oktober 2005, maakte al duidelijk dat daar voor Dewinter en co een belangrijk potentieel ligt. De jongste steekproef, waarvan we de eerste resultaten vrijdag bekend maakten, toont aan dat het kartel de nieuwe kiezers heeft overtuigd. De jongeren kiezen meer voor Vlaams Belang-Vlott.

Bij de partijprofielen merken we verder dat de arbeiders de sp.a hebben verlaten en voor het Vlaams Belang kiezen. Bovendien tonen ze duidelijk een aversie tegen VLD en CD&V. De lagere sociale klassen kiezen trouwens voor de extremen met Vlaams Belang en PVDA. De hoogste sociale klassen zijn het sterkst vertegenwoordigd bij sp.a-spirit en iets minder bij Groen!. Bij de liberalen zien we een steeds toenemende aversie van de huisvrouwen voor de partij.

Aangeboden door onze partners