Britse tabloid pakt uit met nieuwe foto's van Kate Moss aan de coke

De soap rond het cocaïnesnuivende topmodel Kate Moss wil maar niet stoppen. Net nu de storm rond de foto's van een snuivende Moss een beetje geluwd is, komt de Britse tabloid The Sun met nieuw compromitterend beeldmateriaal aanzetten.

Belga

Dit keer gaat het om een foto uit 1998 waarop Kate te zien is aan een tafel, in het gezelschap van vier lijntjes coke. De foto zou genomen zijn in een Zuid-Afrikaans hotel waar het topmodel in februari 1998 verbleef voor een ontmoeting met de vroegere president van het land Nelson Mandela. The Sun beroept zich op de getuigenissen van Gavin Maselle, die toen naar eigen zeggen deel uitmaakte van de entourage van Moss.

In september 2005 schokte The Mirror, grote concurrent van The Sun, al met foto's waarop te zien was hoe het model zich te goed deed aan een paar lijntjes cocaïne. Enkele grote modebedrijven reageerden onverbiddelijk en verbraken elke overeenkomst met het model, waarop Moss besloot haar probleem aan te pakken door in de VS een ontwenningskuur te volgen. De modewereld heeft intussen al zand over de feiten gestrooid, want Kate kon terug enkele grote contracten binnenhalen.