Luc De Vos (Gorki) peter van afvalpreventiecampagne in Gent

Na Kamagurka, trekt nu ook zanger Luc De Vos (Gorki) aan de kar voor een properder Gent. Kamagurka leende zijn pen voor een campagne van afvalintercommunale Ivago in de Overpoortstraat. De Vos petert een scholierencampagne onder het motto "minder grijs".

Belga

Doelgroep zijn de zowat 25.000 leerlingen uit de Gentse middelbare scholen. "Al te vaak blijkt de milieugevoeligheid die leerlingen in het basisonderwijs hebben meegekregen, te verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra ze de stap naar het middelbaar onderwijs zetten", zegt Ivago- woordvoerder Koen Van Caimere. "Het milieubewustzijn keert pas véél later terug".

"Minder grijs", de titel van de senbilisatiecampagne die uitmondt in een concert op 24 mei, doelt op het terugdringen van het aantal containers en zakken voor restafval, die in Gent en omstreken een grijze kleur hebben.

Afval minderen en sorteren is de boodschap. Luc De Vos verschijnt op de campagnefolder, de affiches, de spandoeken en de badges en geeft in een folder zijn visie op afval. Waarom hij? Van Caimere: "We kwamen bij Luc De Vos terecht, niet alleen omdat hij de knapste rockzanger van Gent, Wippelgem (de kleine gemeente waar hij vandaan komt nvdr) en omstreken is, maar omdat hij een zeer breed publiek, ook bij de jongeren, aanspreekt".

Woensdag 24 mei beklimt De Vos alvast het podium van kunstencentrum Vooruit voor een "minder grijs-special". De scholieren kunnen hiervoor 1.000 tickets in de wacht slepen, onder meer via een afvalquiz en een sorteerspel op de speciale website, door het insturen van een aangepaste Gorki-songtekst, door afvalpreventieacties.