Vijf (ex-)spelers La Louvière gehoord door KBVB

Vijf (ex-)spelers van voetbalclub La Louvière zijn maandagavond tussen 18.00 uur en 21.00 uur op de Luikse provinciale zetel van de Belgische voetbalbond (KBVB) ondervraagd over de wedstrijd Lierse-La Louvière (7-0) van vorig seizoen. Een zesde speler die was opgeroepen in het kader van het onderzoek naar de mogelijke gokfraude in het Belgische voetbal, kwam niet opdagen. De voetballers waren na afloop karig met commentaar.

Belga

Eloi, de ex-speler van La Louvière die nu de kleuren van KSV Roeselare verdedigt, verliet als eerste, rond 19.35 uur, het gebouw van de KBVB. Eloi legde uit dat hij was opgeroepen naar aanleiding van zijn uitlatingen over de wedstrijd op Lierse. Een tiental dagen geleden had hij daarover gezegd, dat de spelers van La Louvière die wedstrijd hadden geboycot omdat hun salaris al een tijd niet was uitbetaald.

"Ik heb herhaald wat ik altijd gezegd heb", zei Eloi. "Ik heb geen gewetensproblemen. De andere spelers mogen allemaal het tegenovergestelde beweren, maar ik weet dat ik de waarheid spreek. Ik wist niet dat de wedstrijd verkocht was en ik heb geen cent gekregen", zo zei de speler.

Mario Espartero, een andere ex-speler van la Louvière, die nu bij FC Brussels aan de slag is, weigerde elke commentaar, toen hij het bondsgebouw rond 2O uur verliet.

De ondervraging van doelman Michaël Cordier duurde amper een tiental minuten. Cordier ontkent elke betrokkenheid bij een boycot. Hij werd er wel over ingelicht door toenmalig kapitein Gunther Van Handenhoven, maar die zei hem dat de jongeren er niet bij betrokken waren, zo verklaarde hij. "Ik heb de wedstrijd aan honderd procent gespeeld", zei de doelman. "Het volstaat naar de beelden te kijken om dat te zien."

Rond 21 uur waren ook de verhoren van de verdedigers Olivier Guilmot en Laurent Montoya afgelopen. Beide spelers wilden enkel bevestigen dat de vragen enkel betrekking hadden op de wedstrijd Lierse-La Louvière.

Een zesde speler die maandag verwacht werd voor verhoor, kwam niet opdagen. Zijn naam werd niet meegedeeld.

Aangeboden door onze partners