Zes mensen gegijzeld bij overval postkantoor Leuven

Maandagochtend zijn zes mensen gegijzeld bij een overval op een postkantoor in Leuven. De slachtoffers waren vier studenten, een bediende van het postkantoor en een postbode.

Belga

De overvallers gingen er vandoor met de inhoud van de kluis en postzegels. Dat heeft het Leuvense parket meegedeeld.

De overval vond plaats in de Tervuursestraat, in een bijkantoor dat gelegen is in een gebouw waar ook studenten wonen. Omstreeks 6.00 uur drongen drie gewapende mannen, van wie er twee gemaskerd waren, een van de studentenkamers binnen. Ze bedreigden de studente en haalden nog drie andere studenten naar dezelfde kamer. Daar werden de slachtoffers ondervraagd over de openingsuren en werking van het postkantoor.

Toen enige tijd later een vrouwelijke bediende het kantoor op het gelijkvloers betrad, bleef een van de overvallers bij de studenten, terwijl de andere twee naar beneden gingen en daar de bediende bedreigden. Zij eisten dat de vrouw de kluis zou openen, maar zij weigerde. Even later kwam ook een postbode het kantoor binnen. Die ging de overvallers te lijf maar werd overmeesterd en opgesloten bij de studenten.

Uiteindelijk opende de bediende toch de kluis en stalen de overvallers het geld dat daarin lag alsook een hoop postzegels.

Vervolgens sloten ze de bediende op bij de andere vijf gijzelaars en gingen er vandoor. Voorlopig ontbreekt van hen elk spoor. Ook de omvang van de buit is niet bekend. De slachtoffers werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de lokale politie.