Fourniret: zoekwerken leveren niets op

De zoekwerken die maandagochtend aangevat werden in het bos van Sart-Custinne (Gedinne) in verband met het dossier Fourniret, hebben niets opgeleverd.

Belga

De zoekwerken, die er gekomen zijn op vraag van onderzoeksrechter Pierre Hanin, worden dinsdag hervat en zullen normaal woensdag 8 maart afgerond worden.

Maandag omstreeks 10.30 uur gingen de werken van start in een van de twee dennenbossen die aangeduid werden door getuigen, die er naar eigen zeggen een ondraaglijke stank hadden waargenomen eind jaren negentig. De bedoeling is om na te gaan of Michel Fourniret er geen eventueel slachtoffer heeft begraven.

De zoekwerken worden dinsdag en woensdag voortgezet. De twee stukken dennenbos die onderzocht moeten worden hebben een oppervlakte van ongeveer 50 meter bij 20 meter, volgens een medewerker van het DVI (Disaster Victim Identification) die ter plaatse was. De plaatsen waar gezocht wordt, bevinden zich op minder dan een kilometer in vogelvlucht van de voormalige woonplaats van het echtpaar Fourniret.