Snooker - Welsh Open: Lee klopt wereldkampioen Murphy in finale

Stephen Lee schreef zondag het Welsh Open snookertoernooi op zijn naam in Newport. De 31-jarige Engelsman versloeg in de finale zijn landgenoot en wereldkampioen Shaun Murphy. De nummer tien van de wereld haalde het met stevige 9-4 cijfers.

Belga

Lee nam een blitzstart en stond na vier frames met een 4-0 voorsprong achter zijn naam. Murphy, 21e van de wereld, die in de halve finale brandhout maakte van Barry Hawkins (6-1), bakte er in die eerste vier frames weinig of niets van. Zo kon hij slechts 36 punten tegenscoren. Even leek het er toch op dat Murphy terug het goede ritme vond: hij won drie frames op rij, maar liet de kans liggen om voor de pauze de bordjes gelijk te hangen.

Lee pakte het eerste frame van de tweede wedstrijdhelft en kwam op een 6-3 voorsprong. Murphy was niet de Murphy van de halve finales. Hij kreeg wel kansen, maar kon ze niet benutten. Na breaks van 52 en 71 van Lee werd het uiteindelijk een overtuigende 9-4 zege voor Lee. In 2000 was hij al dicht tegen de Welsh Open-titel. Toen moest hij echter in de finale onderdoen voor John Higgins. Zijn laatste zege dateerde van 2002, toen hij het Regal Scottish won.