Vader rallypiloot gewond bij garagebrand in Gruitrode

Bij een brand in een garage in Gruitrode is een man zwaargewond geraakt aan de handen. Het slachtoffer is de vader van rallypiloot Bert Bosmans. Hij voerde werken uit aan een rallywagen.

Belga

Het vuur ontstond vermoedelijk door een lek in de benzinetank en de val van een draaglamp. De garage waar Bosmans aan het werk was, bevindt zich aan de Weg naar Opoeteren. De man probeerde eerst zelf het vuur te blussen, maar de vlammen verspreidden zich razendsnel.

Guido Bosmans raakte zwaar verbrand aan beide handen en een onderarm. Hij werd met een MUG-team naar het ziekenhuis van Genk en van daaruit naar een brandwondencentrum overgebracht.

De brandweer van Bree rukte rond 14.15 uur uit. Twee wagens brandden volledig uit en nog twee voertuigen liepen zware schade op. Een Porsche, die voor de rally gebruikt wordt, kon uit de vuurzee gered worden.

De garage, die een oppervlakte van 100 vierkante meter heeft, ging in de vlammen op. De schade loopt in de tienduizenden euro.

Vorig jaar kreeg de familie Bosmans ook te maken met brand. Daarbij liep Bert Bosmans brandwonden aan de benen op. Hij neemt onder meer deel aan de wedstrijden voor het Belgisch kampioenschap rally.