Vijf gewonden en vijftien arrestaties bij punkconcert in VS

Bij een punkconcert in het Californische San Bernardino zijn zaterdagnacht (plaatselijke tijd) vijf mensen gewond geraakt toen de politie tussenkwam bij een steekpartij en er rellen uitbraken tussen de concertgangers en de politie.

Belga

In totaal werden ook vijftien mensen opgepakt. Het slachtoffer van de steekpartij werd naar het ziekenhuis overgebracht, zo heeft de krant Los Angeles Times maandag bericht. De politie van San Bernardino kreeg zaterdagavond een oproep over een gevecht op het concert onder de roepnaam British Invasion 2K6. Die knokpartij mondde zeer snel uit in een steekpartij. Toen zes politiemannen en een concertmedewerker bij het slachtoffer probeerden te raken, keerde het publiek - verschillende duizenden mensen - zich "vijandig tegen de politie". De concertgangers gooiden stenen en flessen naar de politie. Uiteindelijk werd beslist om de hulp van enkele naburige korpsen in te roepen. Meer dan 190 agenten kwamen ter plaatse en probeerden de rellen te stoppen met behulp van traangas.

Bij de rellen vielen vijf gewonden. De vier agenten en de concertganger werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten intussen alweer naar huis. Twee politievoertuigen werden vernield en vier andere beschadigd. Voorts gingen ook de ramen van winkels in de buurt aan diggelen. De politie arresteerde in totaal vijftien mensen.