Bart Wellens krijgt maand schorsing

Veldrijder Bart Wellens (Fidea) heeft van de disciplinaire commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) een schorsing gekregen van 1 maand voor zijn trap naar een toeschouwer tijdens de Druivencross in Overijse op 18 december. De schorsing loopt van 1 tot 30 september 2006, staat te lezen op de website van het Fidea-team.

Belga

Naast de schorsing krijgt Wellens ook een boete van 1000 Zwitserse frank (640 euro) en moet hij de procedurekosten van 18OO Zwitserse frank (1150 euro) betalen.

De disciplinaire commissie legde Wellens twee zaken ten laste, aldus het bericht: "het uithalen naar de betrokken toeschouwer en het niet-naleven van de UCI-instructies, die op dat moment stelden dat Bart de koers vroegtijdig moest verlaten".

"Bart Wellens, ploegmanager van Kasteren en de advocaat bekijken volgende week of zij akkoord gaan met deze uitspraak", sluit het bericht af.

Tijdens de wedstrijd in Overijse deed Wellens een trapbeweging naar een toeschouwer, en even later kreeg hij het bericht dat hij de wedstrijd moest verlaten. Wellens reed evenwel door, en hij overschreed de finish als eerste. De wedstrijdjury riep hem tot winnaar uit, maar enkele dagen later werd hij alsnog door de UCI gediskwalificeerd en ging de zege naar de als tweede aangekomen Nederlander Lars Boom (Rabobank).

Aangeboden door onze partners