Voorlopig nog geen beslissing bij KBHZ

Over de toekomst van de financieel felgeplaagde tweedeklasser Beringen-Heusden-Zolder is nog niets beslist. Dat verklaarde Leon Frederix, de voorzitter van de raad van bestuur van de Limburgse club.

Belga

"Gisteren waren we bijeen met de beheerraad, maar die was niet voltallig. We wilden dan ook nog geen beslissing nemen. Volgende week komen we opnieuw samen."

De datum van de nieuwe beheerraad ligt nog niet vast. "We zoeken momenteel een dag waarop iedereen kan", aldus Frederix, die niet wou ingaan op de teneur van de gesprekken van donderdagavond. "We willen iedereen zijn zeg laten doen en dan een beslissing nemen".

Als enige van alle eerste- en tweedeklassers diende KBHZ "wegens financiële problemen" deze week geen dossier in bij de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond, waardoor volgend seizoen zeker in derde moet worden gestart, of zelfs in vierde bij een sportieve degradatie. Maar ook een vereffening of helemaal opnieuw starten in vierde provinciale behoort tot de mogelijkheden. KBHZ staat momenteel vijftiende in de competitie met 26 punten uit 22 wedstrijden. Enkel Union (26 ptn), Virton (24) en Deinze (20) volgen nog verder.

De Limburgse club zit al het ganse seizoen in moeilijke financiële papieren. Zo werden de spelerslonen van november pas in februari betaald, die van december en januari waren gisteren ook nog niet gestort. De club is ook niet meer in staat om de verzekeringspolissen van de profs te betalen. Voor de thuismatch van zaterdag tegen Geel zal de spelersvakbond Sporta, die de belangen van de spelers van KBHZ verdedigt, opnieuw borg staan voor de verzekeringsdekking. Dat gebeurde ook al voor de vorige wedstrijd op Bergen. Als de loonachterstallen niet snel worden ingelost, dan kunnen de spelers - volgens de bondsreglementen - hun vrijheid opeisen.

Deze week kreeg Beringen-Heusden-Zolder ook het bezoek van het parket in de gokfraude rond de Chinees Zheyun Ye. Pietro Allatta, die ook verdacht wordt in de zaak, stalde namelijk twee spelers bij KBHZ. "Het ging om een gewone controle vanuit Brussel. Bij ons is er niets", was Frederix er wat die zaak betreft gerust in.