Geen plaats voor Camilla in fotoalbum Queen

In het officiële fotoalbum voor de 80ste verjaardag van de Britse Queen is er geen plaats voor Camilla Parker Bowles (foto), de echtgenote van prins Charles.

Belga

Foto's van Camilla, die sinds het huwelijk door het leven gaat als de hertogin van Cornwall, zijn in het album voor koningin Elizabeth II nergens te bespeuren. Van de overleden prinses Diana, de eerste vrouw van Charles, zijn wel verschillende kiekjes opgenomen.

Queen Elizabeth II wordt op 21 april 80 jaar. Dat wordt in relatief kleine kring gevierd. In juni volgt een grotere plechtigheid. Het fotoalbum zal binnenkort te zien zijn op de officiële website die wordt gelanceerd voor de verjaardag van de Queen.

Het album bevat, decennia per decennia, foto's van de belangrijkste gebeurtenissen sinds de geboorte van Elizabeth in 1926. In het hoofdstuk van 2000 tot nu is opvallend genoeg niets terug te vinden over het huwelijk tussen Charles en Camilla. Van Charles en Diana is daarentegen wel onder meer de foto te zien van de beroemde kus van het pasgehuwde stel in 1981 op het balkon van Buckingham Palace.

Queen Elizabeth en Camilla zijn zelden samen in het openbaar te zien. Toch werden ze woensdag betrapt toen ze elkaar begroetten met een voorzichtig kus op de wangen.