Euro 2000: NOS zet 19 camera's per wedstrijd in

Print
HILVERSUM - De Nederlandse televisiezender NOS zet volgend jaar tijdens Euro 2000 onder andere 19 camera's en 100 man personeel per wedstrijd in. Zaterdag test de omroep zijn opzet voor de rechtstreekse verslagen tijdens de uitzending van de oefeninterland Nederland-Tsjechië in Eindhoven. Het is het enige treffen van Oranje dat de NOS in aanloop naar het EK uitzendt. De rest van de wedstrijden gaat via de commerciële omroep.
BR>Bij het verslaan van de wedstrijden in de Champions League gebruikt de NOS doorgaans 14 camera's en minder personeel. De basis voor de uitzendingen tijdens Euro 2000 is de manier waarop de Franse televisie vorig jaar de wereldbekerwedstrijden versloeg. "Die basis was goed. Alleen de manier waarop met de vele herhalingen werd omgesprongen, heeft onze speciale aandacht: soms iets minder en niet tijdens het spel", zegt regisseur Martijn Lindenberg.
De opstelling van de camera's is aangepast aan de stadions in Nederland en België. Vertegenwoordigers van de Belgische omroepen zullen zaterdag ook in Eindhoven aanwezig zijn.
De organisatie van de tv-uitzendingen volgend jaar is in handen van Forto 2000 waarin de NOS samenwerkt met de VRT en RTBF. In totaal worden 31 wedstrijden gespeeld en verslagen. Het toernooi begint op 10 juni in Brussel en eindigt met de finale op 2 juli in De Kuip in Rotterdam.