Mladen Dabanovic: "Ik heb graag veel werk"

Print
GENK - Wie bij Racing Genk de moeite had genomen om zich voor de wedstrijd tegen Lokeren even te vergewissen van de waarde en de herkomst van de nieuwe Sporting-spelers, zal achteraf met wrange gevoelens hebben gezeten. Want stond daar bij de Waaslanders niet ene Mladen Dabanovic onder de lat, ex-keeper van Genk-killer Maribor?
BR>De 28-jarige Dabanovic lijkt zo weggelopen uit het boek van Roald Dahl, de Grote Vriendelijke Reus. De 1,96 meter lange Sloveen hield in een soms bruisend Feniks-stadion zijn team overeind met enkele fantastische reddingen. "Ach, daarvoor sta ik er toch", bleef hij achteraf heel bescheiden bij de schouderklopjes en lofbetuigingen die ploegmaats en technische staf kwistig uitdeelden. "Dergelijke wedstrijden zijn me in feite op het lijf geschreven. Veel ambiance, aardig wat werk mogen opknappen en als daar een aantal moeilijke saves bij zitten doet dat het zelfvertrouwen alleen maar stijgen."
"Ik hoop nu dat deze draw voor ons het definitieve keerpunt is. Op training wordt er keihard gewerkt, wordt het morele front aangescherpt maar tijdens de matchen komt dat niet altijd tot uiting. Al heeft dat voor een deel ook wel te maken met pech. Vorige week bijvoorbeeld, tegen AA Gent, vielen de cijfers zwaarder uit dan het werkelijke klasseverschil. Daarom ook moeten we het goeie dat we vandaag op Genk hebben laten zien, woensdag doortrekken in onze thuismatch tegen Standard."
Dat zal dan zonder Dabanovic moeten gebeuren die ondertussen is afgereisd naar Slovenië voor het eerste van twee beslissende barrageduels tegen Oekraïne in het kader van Euro 2000.
In defensief opzicht alvast een aderlating voor Lokeren dat met zijn youngsters Steven De Geest (18) en Karel De Smet (19) in dat compartiment gelukkig nog andere ijzers in het vuur heeft. Vooral De Smet liet zich, ondanks twee gele kaarten na evenveel fouten, in positieve zin opmerken. "Het waren in wezen geen overtredingen", verdedigt De Smet zich direct. "Telkens liepen een Genkse speler en ik elkaar aan tijdens een actie. Tuurlijk zijn die mannen dan wel leep genoeg om zich te laten vallen en een kaart uit te lokken. Maar alles bij elkaar mag ik niet ontevreden zijn over mijn match. Origi en vooral Strupar zijn toch niet de eerste de besten om af te stoppen."
Voor De Smet, tot en met de kadetten opgeleid bij AA Gent, was het zijn vijfde volledige wedstrijd in het eerste elftal. Zijn persoonlijke vooruitgang dankt hij vooral aan de ervaren ratten Vanhaezebrouck en Zéré. Opvallend trouwens dat, naast de Ivoriaan Zéré, na de pauze nog vier kleurlingen bij Sporting in het elftal stonden. En nu manager Willy Verhoost terug is van een scoutingsopdracht in Afrika, tovert hij wellicht nog andere zwarte balgoochelaars uit de hoge hoed.