Nederlanders leggen autotrein in van België naar het zuiden

De Nederlandse spoorfirma The Train Company legt deze zomer een autotrein in vanuit het Belgische Denderleeuw naar Avignon en Narbonne in Frankrijk en Alessandria en Bologna in Italië.

Belga

De trein rijdt onder de naam Pullmanstijl Autotrein. De nieuwe autotrein rijdt vanaf juni tot en met september 2006 van Denderleeuw naar Avignon en Narbonne in Frankrijk en Alessandria en Bologna in Italië. Deze treinen vertrekken iedere vrijdagavond en komen de volgende ochtend aan op de bestemmingen in Frankrijk en Italië. Zaterdagavond rijden de autotreinen weer in omgekeerde richting. "Avignon en Narbonne zijn de ideale autolosplaatsen voor de Côte d'Azur, Provence, Ardeche, Les Landes, Pyreneeën en Spanje. Alessandria en Bologna zijn dat voor de kuststreek van Ventimiglia tot Livorno, de Adriatische kust, de Italiaanse meren en Toscane".

Behalve voor de Belgische en Nederlandse markt, is Denderleeuw door de centrale ligging ten opzichte van de kanaaltunnel (Calais) en ferryhavens een ideaal startpunt voor de Engelse markt. Gezien de grote belangstelling vanuit Engeland is de verwachting dat een hoog percentage Engelse kentekens op de nieuwe autotrein te vinden zal zijn. Ook de reacties uit België en Nederland duiden op een grote belangstelling voor dit nieuwe initiatief. Wie meer info wil, kan binnen enkele dagen terecht op de website www.autotrein.com. Bellen en voorboeken kan wel al, vanuit België via het nummer 070/ 35 13 00.

Aangeboden door onze partners