Met BV's met Rode Knoop mag je praten

Print
In de sjieke salons van San Marco Village in Schelle krijgen een hoop BV's vandaag een rode knoop aangenaaid. Daarmee gaan ze tot en met Valentijn onderstrepen dat ze te allen tijde aanspreekbaar zijn en dat dus Jan met de pet ook met hen een gesprek mag 'aanknopen'.
In een eerste fase wil de vzw 75.000 van die Rode Knopen in Vlaanderen verspreiden: een mooie actie om de vereenzaming tegen te gaan. Limburgs gouverneur Steve Stevaert geeft straks omstreeks vijfen het startschot van de actie die deze zomer door idealist Bart De Bondt uit Borsbeek werd bedacht en die los staat van politiek, commerce, religie of wat dan ook. Stevaert speldt de eerste officiële Rode Knoop dan op bij Nicole en Hugo. Nadien volgen er nog een honderdtal BV's, wat in dit geval staat voor Bekende of Betrokken Vlamingen, het voorbeeld. Zangeres Stefanie Vloeberghs (bekend van onder meer 'Sunday Blues' met Dorien Leyers) brengt aansluitend de Rode Knoop-song ten berde.

"Elke BV krijgt meteen ook tien rode knopen mee die hij of zij kan uitdelen aan vrienden. Die eerste honderd worden er zo al meteen duizend. We hopen op een sneeuwbaleffect", aldus De Bondt. "Zo'n knoop, zo'n klein, rond ding brengt twee stukken stof bij elkaar. Wat als hij mensen bij elkaar zou brengen? Vanuit die idee ben ik begonnen. Mensen die nu naast elkaar heen lopen en elkaar nog maar zelden spontaan aanspreken? Zo'n rode knoop zou meteen het tegensignaal geven: Met mij mag je gerust een gesprek aanknopen. Ik luister."

De Bondt hoopt dat Vlaanderen via de BV's de Rode Knoop snel ontdekken. Bedoeling is dat ze tot en met Valentijn de knoop opspelden. "Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Rode Knopen onder de mensen te brengen... Steek hem op en kijk wat hij allemaal losmaakt." Je kan zelf knopen bestellen op de website www.derodeknoop.be. Randstad Interim stelt de knopen vanaf vrijdag 13 januari gratis ter beschikking in haar kantoren.