Hamburg en Al-Rayyan bereiken akkoord over Mpenza

Het Duitse HSV Hamburg en het Qatarese Al-Rayyan hebben een akkoord bereikt over de transfer van Emile Mpenza. De Arabische club zou 1,5 miljoen euro veil hebben voor de spits van de Rode Duivels, zo schrijft het Duitse sportmagazine Kicker maandag.

Belga

Mpenza vertoeft momenteel in Qatar om er een persoonlijk akkoord te sluiten met Al-Rayyan.

De 27-jarige aanvaller heeft nog een contract tot 2008 bij het huidige nummer twee uit de Bundesliga, maar moet weg omdat hij te weinig rendement haalt. "Het is beter dat hij uitkijkt naar een andere club", verklaarde Hamburgs sportief directeur Dietmar Beiersdorfer over Mpenza, die sinds zijn komst naar Hamburg in juli 2004 amper vijf keer scoorde in 36 matchen.

Daarvoor was Emile Mpenza aan de slag bij onder andere Moeskroen, Schalke 04 en Standard. Hamburg betaalde twee jaar geleden 2 miljoen euro aan de Luikse club. Een deel van dat bedrag, ruim 250.000 euro, was bestemd voor het Duitse Schalke 04, de club waarvoor Emile Mpenza speelde van januari 2000 tot augustus 2003. Schalke 04 had indertijd 8,5 miljoen euro betaald aan Moeskroen. Bij zijn overstap aan Standard moest Schalke 04 het stellen met 1,5 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer