SP.a-Rood schrijft ontgoocheling van zich af

SP.a-Rood, de beweging voor links-socialistische herbronning van de sp.a, heeft een open mail gestuurd naar de kamerleden van de socialistische partij, waarin de beweging haar ontgoocheling uitdrukt omdat de sp.a het Generatiepact heeft goedgekeurd. SP.a-Rood is ervan overtuigd "dat de socialisten misleid zijn door de neo-liberale logica die steeds meer opgang maakt".

Belga

De beweging van links-socialistische herbronning is "zeer ontgoocheld" omdat de sp.a-leden in de Kamer het Generatiepact hebben goedgekeurd. "Zo negeerde u flagrant de dringende vraag om dat niet te doen, duidelijk gemaakt door tienduizenden kiezers en werknemers uit uw achterban. U wist nochtans dat de poging van de partijleiding om de inhoud van het 'pact' aan de leden uit te leggen, mislukt is", luidt het in de brief.

Het Generatiepact betekent volgens SP.a-Rood een kleine en uitgestelde stap in de richting van een alternatieve financiering van de Belgische sociale zekerheid. "Maar het Generatiepact had vooral tot doel de hoofdfinanciers van die sociale zekerheid, de arbeiders en bedienden van dit land, te verplichten langer te werken, hen geleidelijk de toegang tot het brugpensioen af te nemen, het tijdskrediet te ontmoedigen en oudere slachtoffers van herstructureringen schuldgevoelens te bezorgen als ze zich niet meer beschikbaar houden op de arbeidsmarkt".

SP.a-Rood is ervan overtuigd dat de sp.a-kamerleden misleid zijn door "de neo-liberale logica die steeds meer opgang maakt in de Europese politiek en in de Belgische media".