WB veldrijden Hofstade - Beloften: winst voor Kevin Pauwels

De WB-wedstrijd voor beloften van maandag in Hofstade kende een dramatisch slot. Jan Soetens, die bijna de hele wedstrijd aan de leiding had gereden, verspeelde in de slotronde nog de overwinning als gevolg van een lekke band.

Belga

Kevin Pauwels kreeg de zege daardoor cadeau. Pauwels schudde in de laatste meters de Nederlanders Sebastian Langeveld en Thijs van Amerongen van zich af. De onfortuinlijke Jan Soetens moest zich tevreden stellen met de vijde plaats. Soetens kwam aan de leiding in de derde van de acht af te leggen ronden, toen Kevin Pauwels onderuit gereden werd door de Zwitser Lukas Flückiger. Pauwels dacht even aan opgeven, zette op aandringen van zijn ploegleider Danny De Bie toch door en slaagde er nog in om bij Lukas Flückiger, Thijs van Amerongen en Sebastian Langeveld aan te sluiten. Zij hadden de achtervolging op Soetens ingezet. Die achtervolging hadden ze nooit tot een goed einde gekregen, als de Belgische kampioen in de slotronde even voorbij de materiaalpost geen lekke band had gekregen, zodat hij een halve ronde te voet moest lopen.

Drama dus voor Soetens en winst voor Pauwels. Die was zaterdag nog weggebleven uit Diegem, omdat hij na zijn zware val op training op het WK-parcours van Zeddam een inspuiting tegen tetanos gekregen had. Die bezorgde hem zondagochtend zoveel pijn, dat deelnemen aan de Superprestigecross geen zin had. Pauwels dacht woensdag zijn wederoptreden te doen in Loenhout, maar kwam maandag al trainen in Hofstade. Met goed gevolg dus.