Gary Glitter ontsnapt mogelijk aan vervolging voor kindermisbruik

De voormalige Britse rockster Gary Glitter, die sinds anderhalve maand in voorlopige hechtenis zit in Vietnam, zal niet vervolgd worden voor kindermisbruik. Dat heeft de openbare aanklager maandag meegedeeld.

Belga

Glitter zal wel voor de rechter verschijnen voor "onzedelijke handelingen met minderjarigen", aldus zijn advocaat. "Omdat hij een buitenlander is, zullen we mogelijk flexibel zijn", zei de openbare aanklager. Er zijn medische bewijzen dat de twee meisjes, van elf en twaalf jaar oud, seksuele betrekkingen hebben gehad, maar zonder DNA-bewijzen zou het moeilijk zijn om te bewijzen wie seks had met de meisjes, zo voegde hij eraan toe. De 61-jarige Glitter kan voor "onzedelijke handelingen met minderjarigen" voor zes tot twaalf maanden achter de tralies vliegen. Glitter, oftewel Paul Francis Gadd, werd op 19 november gearresteerd toen hij trachtte naar Thailand te vluchten. Kort daarvoor was in de Britse pers onthuld dat hij sinds maart in Ba Ria-Vung Tau met een minderjarig meisje samenleefde.

Tijdens het onderzoek bekende de voormalige rockzanger dat hij een elfjarig meisje bij hem liet slapen, maar hij ontkende elk seksueel misbruik. Later verklaarde een twaalfjarige meisje dat Glitter met haar seksuele betrekkingen had gehad. Glitter werd in 2002 Cambodja uitgezet, maar officieel is daar geen specifieke reden voor gegeven. In 1999 werd hij in Groot-Brittannië schuldig bevonden aan het bezit van kinderporno, met twee maanden cel tot gevolg.