Banksys noteert record van 7.750 transacties per minuut

Het zijn topdagen voor Banksys, de beheerder van het elektronische betaalnetwerk in ons land. Vrijdag noteerde het bedrijf een absoluut recordaantal transacties, 3,75 miljoen om precies te zijn. Zaterdag sneuvelde dan weer een minutenrecord, het aantal transacties per minuut.

Belga

Het nieuwe record overschrijdt de vorige piek die dateerde van 2 juli van dit jaar, toen er ruim 3,5 miljoen transacties waren.

Zaterdag zal globaal een minder drukke dag worden. De winkels zijn minder lang open en heel wat mensen moeten een kerstmaal voorbereiden en hebben dus minder tijd om te shoppen. Banksys verwacht voor zaterdag zo'n 3,3 miljoen transacties. "Dat is veel, maar niet extreem uitzonderlijk in deze tijd van het jaar", aldus woordvoerster Marina De Moerlooze. Ze merkt wel op dat het al heel vroeg in de ochtend druk was.

Zaterdag sneuvelde wel een minutenrecord. Zo werden om 11.40 uur gedurende vijf minuten 7.750 transacties per minuut geteld. Dat is meer dan het vorige record van december vorig jaar, toen er sprake was van 7.350 elektronische betalingen per minuut.

Ondanks de recordcijfers, heeft het netwerk van Banksys niet gehaperd, aldus nog een tevreden woordvoerster.