Prinses Claire bevallen van tweeling-jongens

Prins Laurent en Prinses Claire zijn verheugd de geboorte te kunnen aankondigen van twee broertjes voor Prinses Louise.

Belga

De geboorte vond vandaag plaats in de "Cliniques Universitaires Saint-Luc" te Brussel. De voornamen van de tweelingbroers zullen later meegedeeld worden.

Het eerste kind werd om 18u54 geboren. Hij weegt 1,980 kg en is 44 cm groot. Het tweede kind werd om 18u55 geboren. Hij weegt 2,210 kg en is 45,5 cm groot. Dat meldt de persdienst van het Paleis.

De tweeling is te vroeg geboren, de geboorte was voorzien voor januari. De prinses en haar zonen stellen het goed, zo meldt het Paleis. De woordvoerder laat weten dat de bevalling via een keizersnede is gebeurd. Of de kinderen in een couveuse liggen, kon hij niet kwijt, wel "dat ze het goed stellen". De twee kinderen van het prinselijk paar zijn momenteel de laatste in de troonopvolging. Ze komen na prins Filip en zijn drie kinderen, prinses Astrid en haar vijf kinderen en hun vader Laurent en zus Louise. De tweeling staat daarmee respectievelijk op de dertiende en veertiende plaats in de troonopvolging. Prinses Louise is geboren op 6 februari 2004.

Het Paleis kon dinsdagavond nog niet zeggen wanneer prins Laurent de pers te woord kan staan, of wanneer er foto's van de kinderen zullen verschijnen. "Die beslissing ligt bij de prins", aldus de woordvoerder.