Hartslag Johannes Paulus II met Kerstmis te horen in Polen

Een Poolse geestelijke, die in Polen zeer gekend is voor zijn werk met jongeren, heeft aan het Gemelli-ziekenhuis in Rome een opname van de hartslag van paus Johannes Paulus II gevraagd. De bedoeling is om de hartslag te gebruiken in de middernachtmis op Kerstmis.

Belga

"We hebben stappen ondernomen om een opname van de hartslag te krijgen", verklaarde dominicaan Jan Gora aan het dagblad Glos Wielkopolski. "Jarenlang hebben onze harten voor hem geklopt. Vandaag zullen wij op een symbolische manier naar zijn hartslag luisteren", zei de man.

De opname zou worden verspreid tijdens het Agnus Dei in de middernachtmis met Kerstmis in Lednica, in het zuidwesten van Polen, een ontmoetingsplaats voor duizenden jonge Poolse katholieken. Als de opname niet wordt vrijgegeven, wil de dominicaan de hartslag laten horen van iemand die nauw bij de paus betrokken was.

Nicola Cerbino, woordvoerder van het Gemelli-ziekenhuis waar Johannes Paulus II opgenomen was vlak voor zijn overlijden op 2 april 2005, zei dat hij geen weet had van het bestaan van een opname van de pauselijke hartslag. Als er al zo'n opname zou zijn, dient de familie van de overledene toestemming te geven voor het gebruik ervan.