VTV schat succes Clijsters in US Open hoogst in

De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) heeft zaterdag tijdens haar eindejaarsviering in Leuven zoals algemeen verwacht de allereerste grandslamzege van Kim Clijsters op de US Open uitgeroepen tot de 'VTV-tennisprestatie van het jaar'.

Belga

De 18-jarige Niels Desein werd uitgeroepen tot 'VTV-belofte van het jaar'. Clijsters kon zelf niet op het jaarlijkste tennisfeest aanwezig zijn, omdat ze vrijdag twee wijsheidstanden liet verwijderen. "Ze ziet er niet uit", verontschuldigde Bob Verbeeck de nummer twee van de wereld. De organisator van de Proximus Diamond Games kwam in naam van Kim de trofee ontvangen.

Clijsters maakte een fantastisch jaar door, na al het blessureleed met de pols het vorige seizoen. Op de wereldranking rukte de 22-jarige Limburgse op van de 134e naar de tweede plaats. Naast de US Open won Kim nog acht andere WTA-toernooien en was ze laureate van de US Open Series, het Amerikaanse zomercircuit van hardcourttoernooien.

Clijsters haalde het met een overweldigende meerderheid op Xavier Malisse, die in Delray Beach zijn allereerste ATP-toernooi won, en op het Fed Cup-team, dat in Bree het behoud in de Wereldgroep afdwong tegen Argentinië na een fantastische laatste dubbel met Els Callens en ... Kim Clijsters.

Sinds 1999 zorgde Kim trouwens telkens voor de beste prestatie van het jaar, behalve vorig jaar. Toen haalden Xavier Malisse en Olivier Rochus het dankzij hun dubbeltitel op Roland Garros.