Defourny gaat niet getuigen over Francorchamps in parlementaire commissie

Didier Defourny, die in 2004 en 2005 de Formule 1-race van Francorchamps organiseerde, gaat niet getuigen voor de commissie Algemene Zaken van het Waals parlement. Dat heeft zijn advocaat Didier Putzeys dinsdagavond gezegd. Hij heeft ook geen schriftelijk antwoord klaar op de vragen die verschillende parlementaire fracties hem gesteld hebben.

Belga

Defourny is het voorwerp van gerechtelijke procedures. Zijn maatschappij DDGP is failliet en Defourny wordt door de promotiemaatschappij van het circuit met de vinger gewezen. Volgens zijn advocaat zal Defourny zijn verklaringen voorbehouden voor het gerecht. Hij zal ook alle documenten in zijn bezit overmaken aan het parket.

De raadsman van Defourny heeft ook vragen bij de parlementaire commissie, die volgens hem het recht op verdediging niet kan garanderen en aanleiding zou kunnen geven tot eindeloze politieke afrekeningen. Om dezelfde redenen heeft de advocaat Defourny afgeraden om op de schriftelijke vragen te antwoorden, temeer omdat de vragen maar vrijdagavond aan Defourny waren bezorgd.