Landbouwbeurs Agribex rondt af op ruim 146.000 bezoekers

Agribex, "het internationale salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones" dat plaatsvond van 6 tot en met 11 december in Brussels Expo, heeft in totaal 146.284 bezoekers over de vloer gekregen. Dat meldt organisator Fedagrim dinsdag in een persbericht. De volgende editie van de landbouwbeurs vindt plaats van 4 tot en met 9 december 2007.

Belga

Fedagrim, de Belgische federatie van de constructeurs, de invoerders en de algemene vertegenwoordigers van uitrusting voor de land- en tuinbouw, de veeteelt en de tuin, zegt tevreden te zijn over het salon, "dat een grondige facelift had ondergaan".

Zo vond de beurs voor het eerst plaats in december, in plaats van in februari zoals tot nu toe steeds het geval was geweest. December past immers beter in de oogstagenda van de landbouwers en werd volgens Fedagrim positief onthaald. "Het bezoekersaantal mag dan wel lager liggen dan bij de voorgaande editie, de kwaliteit en het professionele gehalte van de bezoekers waren hoger", aldus Michel Christiaens, secretaris-generaal van Fedagrim. "Tot op de laatste dag is Agribex een commerciële voltreffer gebleken voor de zowat vierhonderd exposanten."

Agribex had ditmaal veel aandacht voor dierenwelzijn, met onder meer een demonstratiestal voor koecomfort, maar ook voor de sector tuin en groene zones, die een eigen paleis kreeg. "Voor de volgende editie, van 4 tot en met 9 december 2007, werd het voorstel gelanceerd om aandacht te schenken aan het welzijn van de veehouder. Een idee die we niet ongenegen zijn", stelt Fedagrim. In 2009 zal de beurs plaatsvinden van 1 tot en met 6 december. Ook dan zou Landbouwkrediet de beurs mogelijk blijven sponsoren", aldus nog de federatie. "Het Landbouwkrediet is vragende partij om binnenkort te overleggen over sponsoring, ook na 2007".